Det går mot lysere tider. Påsken og våren er på vei og det er Coltene også.

 

Avtrykksstifter ved stiftkroner/konus: Platident var utbrenningsstifter som ble brukt ved avtrykk, og hver stiftstørrelse passet med tilsvarende borstørrelser. Platidentstiftene er gått ut av produksjon.

Coltene har produsert tilsvarende system i mange år:
ParaPost avtrykksstifter har 7 størrelser som passer med tilsvarende bor.
OBS: Platidentsystemet kan ikke brukes om hverandre med ParaPost bor/stifter, eller omvendt.

ParaPost stiftene er rett avkuttet i enden, flat tupp.
Du finner omregningstabell og informasjon her, samt mer informasjon ved å trykke på bildet til venstre.
ParaPost leveres av alle depoter.

2017 ga Coltene en solid organisk vekst i alle verdensdeler og i alle markeder.  I tillegg kjøpte Coltene KENDA i Lichtenstein som produserer roterende silikonpolerere av høy kvalitet.

Store profesjonelle tannklinikker har stor tillit til Coltene som leverandør og samarbeidspartner. Coltene gjengjelder tilliten ved å markere at hovedkvarteret forsatt skal ligge i Sveits gjennom en betydelig modernisering, noe som også signaliserer en betydelig satning på arbeidstakerne hos oss. Det gjør at Coltene kan gå inn i fremtiden med en sterk markedsposisjon basert på tillit i markedet.

 

Coltene har et eget internasjonalt Nyhetsbrev. Om du vil så melder du deg på ved denne linken.

utsnitt brosjyre lofoten skjev 250x298

7.-10. juni 2018 drar vi på kurs- og golftur til Lofoten sammen med Lic Scadenta for å spille Midnattsol-golf. Dette er lagt opp som en moro-tur der alle, fra de som bare vil spille litt – til de som vil spille mye kan hygge seg sammen. Her blir ingen konkurranse, bare en flott opplevelsestur. Informasjon på bloggsiden; trykk et bilde – og husk påmeldingsfrist er 15.april 2018

 

Jeg håper vi ses i løpet av våren.

 

I mellomtiden ønsker jeg dere en riktig god påske!

Ragnhild_signatur

 

Golfreise til Lofoten Links

.

Golfreise heading til tekst 600x120 

7. – 10. juni 2018

Kompositt glassionomerer i midnattssol.utsnitt brosjyre lofoten skjev 250x298
Bruk, indikasjonsområder og kliniske begrensninger.

Kurset teller 3 timer i NTFs etterutdannelsessystem.

Se brosjyre her

Vi slår et slag for god teknikk i midnattssolens rike, med tannlege Martin Hoftvedt, Privatpraktiserende i Oslo og instruktørtannlege ved institutt for klinisk odontologi, UiO.

GENERELL INFO
I samarbeid med Ultradent og GC ønsker vi i Coltene og LIC Scadenta å invitere til en golfreise i fantastiske Lofoten. Her har du muligheten til å oppleve en unik golfopplevelse i et spektakulært landskap. Her kan du spille på Lofoten Links Golf både på dagtid og i midnattssol, på deres 24 timers lyse bane.

Vi gleder oss til å ta dere med på en uforglemmelig reise, med mye moro både på og utenfor banen!

Påmeldingsfrist 15. april 2018,  på denne linken

 

Alpetur med Coltene og Dental Sør, januar 2018

alpetur2018_001

Program:

Torsdag 18. Avreise og ankomst Zurich lufthavn ca. kl. 12. Buss til hotellet kl.13. Turen går via Coltene fabrikken der får vi en enkel lunsj og en kort omvising. Ank. hotellet ca 18:30. Middag kl 20:00                                                                                            

Fredag 19. kl 07:00 – 08:30 Frokost.

Kl 08:30 – 11:30 Kurs med Harald Prestegard spesialist i Endo om tema CanalPro irrigasjonsvæsker.

Kl 17:00 – 18:30 Dental Sør produktpresentasjon og uteaktiviteter.

Lørdag 20. Fri disposisjon.

Søndag 21. Hjem reise kl. 10:00 Buss til flyplassen.
Priser:
Dobbeltrom kr 11 500,- pr pers. Enkeltrom i jr. suite med 2 separate soverom kr 12 500,- pr pers.

Depositum kr 3 000,- pr pers. Depositum refunderes ikke ved eventuell avbestilling.

Kurs og opphold blir fakturert fra DS. Dette dekker kursutgifter, hotell inkl. frokost og middag, samt transport.

Deltagere bestiller og betaler selv flyreisen. Det er viktig at alle ank. Zurich lufthavn torsdag 18.1. 2018 ca kl. 12:00. Bussen går kl. 13:00. På returen vil bussen ankomme Zurich lufthavn ca. kl. 13:00.

Fly alternativ:

SAS/ Swiss direkte kl 09:50 – kl 12:10 fra Gardermoen og retur kl 14:40 – 17:05 eller kl 16:30 – 18:55.

Lufthansa, KLM har også alternativer med stopp.

Påmelding/reservasjon til Ragnhild e-post; ragnhild.holberg@coltene.com  eller Jens Petter Fallet e-post; jp@dentalnet.no

Vi bor på hotel Montane i Oberlech, følg link for å se mer av hotellet. http://www.montanaoberlech.at/en/ 

OBS! Begrenset antall deltagere til 25 pers. Så vær raskt, melde deg på nå.

alpetur2018_002

Spennende nyheter i forkant av NorDental 2017

“Det er lov å velge det beste”

NorDental Stand B01-19

affinis-bloggbilde 373x202

Alle kan være «Den digitale tannlegen» Du kjenner Affinis avtrykksmasse, du vet hvordan du håndtererer den og vil ikke gå over til noen annen avtrykksmetode. Men du vil gjerne være «digital tannlege» og få tannteknikeren til å bruke digitale modeller av dine kasus. Derfor ber du tannteknikeren om å scanne ditt avtrykk slik at informasjonen kan brukes digitalt. For at du skal kunne gjøre dette, har Coltene tilsatt AFFINIS elementer med reflekterende egenskaper slik at avtrykket kan scannes med særdeles god presisjon. Vi kaller dette produktet for AFFINIS DCode. Det er akkurat den samme AFFINIS avtrykksmasse du har brukt tidligere, med de samme egenskapene og til samme pris. Dette gir deg en  god start inn i den digitale verden.  

Biosonic UC150 200x120 bilde

Det er lov å være litt analog også. Coltene lanserer BioSonic UC150, et effektivt og stillegående ultralydsbad med flere nye funksjoner som touch screen, datalogging og varmeaktivering.  Samtidig presenteres UC40 – en universal rengjøringsvæske som erstatter UC30 og UC32. Du finner mer informasjon og brosjyrer på produktbildet.

styleitaliahno 200x90

Har du hørt om StyleItaliano? «StyleItaliano» er en kompositt teknikk som blir fremhevet på kurser over hele verden, og det er allerede holdt mange kurs i Norge. Grunnideen er å forenkle ferdiggjøring av estetiske  komposittarbeider, aller helst bare med få fargekombinasjoner. Internasjonalt er Brilliant Everglow anerkjente tannlegers favorittkompositt. Brilliant Everglow dekker alle krav i  «StyleItaliano» teknikken.

Vi arrangerer  sammen med Lic Scadenta «Midnattsol-golf»  7.-10. juni 2018. Dette er lagt opp som en moro-tur der alle, fra de som bare spiller litt– til de som spiller mye, skal hygge seg sammen. Her blir ingen konkurranse, bare en flott opplevelsestur!  

 autumn 50x35 Velkommen til oss på stand B01-19 for en hyggelig prat, råd og innspill om våre nye produkter.

Der kan du også melde deg på/få mer info om Midnattsol-golfen og vi har noen få plasser igjen til alpene i  januar 2018.

Håper vi ses.

Det er lov å velge det beste

signatur

alpetur2018_001 800x223

Spennende Diatech diamantbor du kan ta i bruk etter sommerferien.

2017 WHATS UP magazine forside
Diatech diamanter forside_400x554

Coltene oppgraderer produktsortimentet sitt kontinuerlig, og vi lanserer nå en ny serie diamantbor, Diatech Z-Rex. Disse diamantene er spesielt utviklet for å kutte i og fjerne substans fra keramiske restaureringer, spesielt Zirconia. Du finner mer informasjon på våre produktsider eller ta kontakt med Jacobsen Dental eller Dentatec for mer informasjon, samt gode tilbud.

Jeg deltok på Protetikkavdelingen på UiO sitt todagers arbeidskurs i adhesiv teknikk. Der fikk jeg ny kunnskap, og ser at vår nye Z-Rex-serie kan være et svært bra hjelpemiddel innen protetikk og endo.

Så må jeg nevne vårt vellykkede kurs sammen med LICScadenta til Svalbard. 30 deltakere hadde en eventyrlig opplevelse sammen med kursholder Tom Paulseth. Bilder finner du på Bildegalleriet.

Vi håper å gjenta liknende arrangement neste vår.  Minner også om neste års alpetur 17.-21. jan. 2018.

Golf NM for tannleger blir avholdt på Kragerø Resort 18.–19. august 2017.

 

Blid solJeg ønsker dere en trivelig og innholdsrik sommer!

 

signatur

Møt våren med Brilliant EverGlow

Sammen med Plandent har vi denne våren en ekstra aktivitet for å synliggjøre BRILLIANT EverGlow, kompositten som kan høyglanspoleres. Spør kundeservice eller selgerene  som kommer på besøk om de kan vise deg det enkle fargeutvalget og de gode høyglans polerbar- egenskapene denne kompositten har. Videoer og kasusartikkel finner du på BRILLIANT -linkene.

Ønsker dere å prøve BRILLIANT EverGlow så er det bare å ta kontakt.

BRILLIANT -navnet har Coltene også gitt til BRILLIANT Crios, forsterket komposittmateriale som gir mindre slitasje på antagonister og mindre risiko for havari av hele eller deler av kronen ved krakkelering og chipping.  Både reparasjon og fargen kan justeres i munnen.  Som navnet sier, enkelt å polere ved justeringer

BRILLIANT-familien kan være fremtidens produkter for effektiv praksis.

Kalenderen er som vanlig full dette halve året, og jeg er med på så mange lokale kurs og møter som jeg kan. Straks etter Vestlandsmøtet stakk en gjeng tannleger og undertegnede til Lech for å stå på ski og kurse oss litt. Med oss på laget hadde vi Dentalforum og Dental Sør. For dere som ønsker å se bilder fra turen; trykk på Bildegalleriet. Neste års alpetur blir 17.-21. januar 2018, så hold av datoen!  

tulipan Nyt påsken og våren. Vi sees forhåpentlig på MidtNorge-møtet

                 signatur

Invitasjon til et arktisk eventyr; Svalbard

Invitasjon til et arktisk eventyr

Torsdag 8. – Søndag 11. juni 2017:

LIC Scadenta i samarbeid med Coltene og Ultradent inviterer til en uforglemmelig kurshelg på selveste Svalbard. Her vil det bli faglig innhold med kurset;

Restaureringer på viddene etter fylling av gruveganger”  
Nyere restaureringsteknikker og siste nytt innen bonding og kompositter, v/kurset: Restaureringer på viddene etter fylling av gruveganger. Kursgiver privatpraktiserende og instruktørtannlege Tom Paulseth

Det vil også bli en Fjordsafari samt godt med fritid for egne eventyr. Det er et begrenset antall plasser, så ikke nøl med å melde deg på.

Her er brosjyren i pdf

Overnatting: Svalbard Hotell, innkvartering i dobbeltrom
Pris pr. person:                    NOK 12 900,- Dette inkluderer:

– Overnatting 3 netter i dobbeltrom
– Frokost alle dager
– Pizzabuffet på torsdag
– Middag fredag og lørdag inkl. vin til maten
– Kurs inkl. 2-retters lunsj
– Champagnesmaking, sponset av Ultradent og Coltene
– Fjordsafari til Fuglefjellet og Grumant
– Masse gøy i spektakulære omgivelser

Påmelding så snart som mulig, førstemann til mølla, og senest 1. mars 2017:
http://www.licscadenta.no/Default.aspx?ID=330 eller på telefon 67 80 58 80

NB! Fly er ikke inkludert og må bestilles av den enkelte.

 

PROGRAM

8.juni:                                    – Innreise

– Pizzabuffet på ”Svalbar” kl 19.00, informasjon om helgen

Fredag 9.juni:                       – 09-15 Kurs på ”Huset”, med Tom Paulseth (inkluderer lunsj og pauser)

– 15.30 Champagnesmaking i samme bygning som kurset. De har en av Skandinavias største vinkjellere. http://www.huset.com/vinkjeller
– 19.30 Felles 4-retters middag med vinpakke på Gruvelageret. http://gruvelageret.no/

Lørdag 10.juni:                    – 08.00 og 13.00 Vi deler oss i 2 grupper og drar på Fjordsafari til Fuglefjella og Grumant.

(gruppe 1 kl 08.00, gruppe 2 kl 13.00, varighet ca. 3 timer) Mer info her: http://svalbardbooking.com/opplevelser/sommer#p-35641

– Tid til shopping/sightseeing på egenhånd.
– 19.30 Felles middag på ”Kroa”. http://www.kroa-svalbard.no/

Søndag 11.juni:                   – Fritid. Opplevelser kan skreddersys etter ønske (ikke inkludert):

– Museum http://svalbardmuseum.no/
– Frøhvelvet http://www.svalbardscience.com/tours/svalbard-global-seed-vault/
– Gruve 3 http://www.visitsvalbard.com/?id=711124281&TellusProducts=1145991
– En kort fottur til en nærliggende fjelltopp. Arrangert av oss ut fra vær- og vindforhold.
– Hjemreise

Alpetur med Coltene, Dentalforum og Dental Sør, Januar 2017

 

alpetur-2017-001

I samarbeid med Coltene arrangerer Dentalforum og Dental Sør tur til Lech i Østerrike 18. – 22. januar 2017.

Foreløpig program:
Onsdag 18. Avreise og ankomst Zurich lufthavn ca. kl. 15:45, buss til Hotellet kl. 16:30
Torsdag 19. kl. 08:30 – kl. 11:00 Kurs/ produktpresentasjoner om siste nytt innen CAD CAM Dentalforum/ Coltene
Fredag 20. kl. 08:30 – kl. 11:00 Kurs i Endo. kl. 16:30 – kl. 19:00 Dental Sør produktpresentasjon og aktiviteter
Lørdag 21. Fri disposisjon
Søndag 22. Hjem reise kl. 10:30 Buss til flyplassen.

Priser:
Dobbeltrom kr 14 000,- pr pers. Enkeltrom i jr. suite med 2 separate soverom kr 14 800,- pr pers.
Depositum kr 3 000,- pr pers. Depositum refunderes ikke ved eventuell avbestilling.

Kurs og opphold blir fakturert fra DS. Dette dekker kursutgifter, hotell inkl. frokost og middag, samt transport.

Deltagere bestiller og betaler selv flyreisen. Det er viktig at alle ank. Zurich lufthavn onsdag 18.1. 2017 innen kl. 16:30. Bussen går kl. 17:00. På returen vil bussen ankomme Zurich lufthavn ca. kl. 13:00.

Fly alternativ;
Lufthansa/ Swiss flyr Oslo – Zurich (kl. 13:20 – kl. 15:45, retur kl.14:40 – kl. 17:05)

Påmelding/reservasjon til Ragnhild e-post; ragnhild.holberg@coltene.com  eller
Jens Petter Fallet e-post; jp@dentalnet.no

Vi bor på hotell Montane i Oberlech, følg link for å se mer av hotellet.    

coltene-the-brands-you-trust

dentalforum

dentalsor

OBS! Begrenset antall deltagere til 25 pers. Så vær raskt, melde deg på.

NorDental 2016 nærmer seg, håper jeg ser deg!

 

guttaflow-bioseal-20161010-sproyte-med-niomColtene er store innen endo, og presenterer stadig nye produkter for å gjøre endo enklere og mer tiltalende for tannlegen. På NorDental finner du hos alle depotene – og selvsagt på Coltene sin stand en ukomplisert, flytende og kald guttaperka som “sealer og healer”. GuttFlow bioseal anbefales av NIOM, er enkel i bruk, har kort stivningstid og en hyggelig pris.

brilliant-crios-tempbilde_003-hshvitJeg tror  at CAD/CAM vil sette sitt preg på NorDental. Teknologien freser frem med stormskritt. Dette øker interessen for materialene som kroner og broer skal lages av. Coltene lanserte tidligere i år Brilliant Crios, kompositt-blokker til utfresing som et gunstig materiale for tannlegen. Flere Cerec-brukere er godt i gang med å bruke det nye materialet. 

 

Fordelene er: Mindre slitasje på antagonister og mindre risiko for havari av hele eller deler av kronen ved krakkelering og chipping. Komposittkroner kan repareres i munnen, og fargen kan justeres. Brilliant Crios sementeres enkelt med “Alt-i-ett”-sement, f.eks. Coltene´s SoloCem som du kan lese om her.

Du kan også be din tanntekniker om å bruke Brilliant Crios på din neste krone. 

 

brillianteverglowbilde-utsnitt-200x100-hshvitBesøk meg på vår stand og prøv vår nye kompositt 
Brilliant EverGlow
 For mer info se produktsiden.

 

Vår alpetur til Lech i Østerrike går som planlagt 18.- 22 januar 2017 sammen med Dentalforum og Dental Sør. Spesialist i Endodonti Harald Prestegård er med og foreleser litt om endo og du får også en presentasjon av Brilliant Crios. Her er program.

Nyt høsten, vi  sees forhåpentlig på NorDental, Stand nummer D-08

signatur

klikk-paa-et-bilde PS: Klikk på tilhørende bilder for mer informasjon

Bilder fra Tannlegegolfen 2016 golftegning finner du her

BRILLIANT Crios tempbilde_002

BRILLIANT Crios

Coltene lanserer nå en forsterket komposittblokk; BRILLIANT Crios!

BRILLIANT Crios er en CAD/CAM blokk med forsterket KOMPOSITT, beregnet til innlegg, onlays, helkroner og fasader. Utmerkede egenskaper ved å etterlikne tenners elastisitet og absorberende effekt mot ytre krefter. BRILLIANT Crios gir en behagelig bittfølelse med høy slitestyrke, men likevel har BRILIANT Crios liten slipeeffekt på antagonister for å  ivareta høy kvalitet på indiekte restaureringer.

Pusses og repareres som vanlig kompositt!

Etter at SIRONA nå har oppdatert sine program, finner du BRILLIANT Crios-blokkene som valg i CEREC-Systemet.

Mer informasjon finner du i vår brosjyre 60020077-07-16-en-brilliant-crios-bochure-view

 

 

 

ENGELSK INFORMASJON:

COLTENE´s new Reinforced Composite Block BRILLIANT Crios is now available

The new CAD/CAM block BRILLIANT Crios is a reinforced composite bloc for inlays, onlays, full anatomical crowns and veneers. Excellent mechanical properties as tooth-like modulus of elasticity for shock absorbing effect, pleasant bite feeling and high wear resistance, nonetheless low abrasion on antagonist, support the high quality indirect restorations.

For long-established CEREC users, the question may arise: Why composite? And there are good reasons why. The innovative composite formulation for BRILLIANT Crios merges the best properties of multiple state-of-the-art composite materials. Thanks to the outstanding flexural strength and elasticity close to that of dentin, the restoration material is tougher and less brittle than ceramic. Even when ceramic materials have already start chipping, BRILLIANT Crios can still be ground with ease and precision in the case of extremely thin margins. It also has a shock-absorbing effect, ideal for implant restorations, which also has a positive influence on the patient’s bite experience.

COLTENE offers a matched and proven luting system. The key component is the universal adhesive ONE COAT 7 UNIVERSAL that can be used with the smooth BRILLIANT EverGlow composite or the dual- curing cement SoloCem.

BRILLIANT Crios is available in 9 low translucent and 4 high translucent shades in sizes 14 and 12, compatible with Sirona devices (CEREC and inLab).

Since the last software update BRILLIANT Crios blocks can be selected within the CEREC System.

 

USPs:

Reinforced composite material

 • High flexural strength for resistant restorations
 • Tooth-like modulus of elasticity for a shock-absorbing effect and pleasant bite feeling

Tooth-like behavior

 • Blends in extremely well to provide natural aesthetics
 • High wear resistance and low abrasion on antagonist

Efficient handling

 • No firing process required
 • Can be modified and repaired • Exceptional grinding precision for more freedom of preparation
 • Effortless polishing for fast gloss

Reliable luting system

 • Secure bonding due to ONE COAT 7 UNIVERSAL
 • Suitable luting material for every situation

 

 Indications

 • Inlays
 • Onlays
 • Veneers
 • Crowns
 • Crowns on implants

 

Literature 

 • Böhner R., Claude M., Kopfmann C., Characteristic of polymer based CAD/CAM blocks for permanent restorations, #597, IADR 2015, Antalya, Turkey
 • Stawarczyk B., Liebermann A., Eichberger M., Güth J.-F., Evaluation of mechanical and optical behaviour of current esthetic dental restorative CAD/CAM composites, J Mech Behav Biomed Mater 55, 1-11 (2015)
 • coltene.com
 • coltene.com