Ragnhilds blogg

1378212608

Spennende nyheter i forkant av NorDental 2017

“Det er lov å velge det beste”

NorDental Stand B01-19

affinis-bloggbilde 373x202

Alle kan være «Den digitale tannlegen» Du kjenner Affinis avtrykksmasse, du vet hvordan du håndtererer den og vil ikke gå over til noen annen avtrykksmetode. Men du vil gjerne være «digital tannlege» og få tannteknikeren til å bruke digitale modeller av dine kasus. Derfor ber du tannteknikeren om å scanne ditt avtrykk slik at informasjonen kan brukes digitalt. For at du skal kunne gjøre dette, har Coltene tilsatt AFFINIS elementer med reflekterende egenskaper slik at avtrykket kan scannes med særdeles god presisjon. Vi kaller dette produktet for AFFINIS DCode. Det er akkurat den samme AFFINIS avtrykksmasse du har brukt tidligere, med de samme egenskapene og til samme pris. Dette gir deg en  god start inn i den digitale verden.  

Biosonic UC150 200x120 bilde

Det er lov å være litt analog også. Coltene lanserer BioSonic UC150, et effektivt og stillegående ultralydsbad med flere nye funksjoner som touch screen, datalogging og varmeaktivering.  Samtidig presenteres UC40 – en universal rengjøringsvæske som erstatter UC30 og UC32. Du finner mer informasjon og brosjyrer på produktbildet.

styleitaliahno 200x90

Har du hørt om StyleItaliano? «StyleItaliano» er en kompositt teknikk som blir fremhevet på kurser over hele verden, og det er allerede holdt mange kurs i Norge. Grunnideen er å forenkle ferdiggjøring av estetiske  komposittarbeider, aller helst bare med få fargekombinasjoner. Internasjonalt er Brilliant Everglow anerkjente tannlegers favorittkompositt. Brilliant Everglow dekker alle krav i  «StyleItaliano» teknikken.

Vi arrangerer  sammen med Lic Scadenta «Midnattsol-golf»  7.-10. juni 2018. Dette er lagt opp som en moro-tur der alle, fra de som bare spiller litt– til de som spiller mye, skal hygge seg sammen. Her blir ingen konkurranse, bare en flott opplevelsestur!  

 autumn 50x35 Velkommen til oss på stand B01-19 for en hyggelig prat, råd og innspill om våre nye produkter.

Der kan du også melde deg på/få mer info om Midnattsol-golfen og vi har noen få plasser igjen til alpene i  januar 2018.

Håper vi ses.

Det er lov å velge det beste

signatur

alpetur2018_001 800x223

TIDLIGERE NYHETSBREV FINNER DU HER:

Spennende Diatech diamantbor du kan ta i bruk etter sommerferien.

2017 WHATS UP magazine forside
Diatech diamanter forside_400x554

Coltene oppgraderer produktsortimentet sitt kontinuerlig, og vi lanserer nå en ny serie diamantbor, Diatech Z-Rex. Disse diamantene er spesielt utviklet for å kutte i og fjerne substans fra keramiske restaureringer, spesielt Zirconia. Du finner mer informasjon på våre produktsider eller ta kontakt med Jacobsen Dental eller Dentatec for mer informasjon, samt gode tilbud.

Jeg deltok på Protetikkavdelingen på UiO sitt todagers arbeidskurs i adhesiv teknikk. Der fikk jeg ny kunnskap, og ser at vår nye Z-Rex-serie kan være et svært bra hjelpemiddel innen protetikk og endo.

Så må jeg nevne vårt vellykkede kurs sammen med LICScadenta til Svalbard. 30 deltakere hadde en eventyrlig opplevelse sammen med kursholder Tom Paulseth. Bilder finner du på Bildegalleriet.

Vi håper å gjenta liknende arrangement neste vår.  Minner også om neste års alpetur 17.-21. jan. 2018.

Golf NM for tannleger blir avholdt på Kragerø Resort 18.–19. august 2017.

 

Blid solJeg ønsker dere en trivelig og innholdsrik sommer!

 

signatur

Møt våren med Brilliant EverGlow

Sammen med Plandent har vi denne våren en ekstra aktivitet for å synliggjøre BRILLIANT EverGlow, kompositten som kan høyglanspoleres. Spør kundeservice eller selgerene  som kommer på besøk om de kan vise deg det enkle fargeutvalget og de gode høyglans polerbar- egenskapene denne kompositten har. Videoer og kasusartikkel finner du på BRILLIANT -linkene.

Ønsker dere å prøve BRILLIANT EverGlow så er det bare å ta kontakt.

BRILLIANT -navnet har Coltene også gitt til BRILLIANT Crios, forsterket komposittmateriale som gir mindre slitasje på antagonister og mindre risiko for havari av hele eller deler av kronen ved krakkelering og chipping.  Både reparasjon og fargen kan justeres i munnen.  Som navnet sier, enkelt å polere ved justeringer

BRILLIANT-familien kan være fremtidens produkter for effektiv praksis.

Kalenderen er som vanlig full dette halve året, og jeg er med på så mange lokale kurs og møter som jeg kan. Straks etter Vestlandsmøtet stakk en gjeng tannleger og undertegnede til Lech for å stå på ski og kurse oss litt. Med oss på laget hadde vi Dentalforum og Dental Sør. For dere som ønsker å se bilder fra turen; trykk på Bildegalleriet. Neste års alpetur blir 17.-21. januar 2018, så hold av datoen!  

tulipan Nyt påsken og våren. Vi sees forhåpentlig på MidtNorge-møtet

                 signatur

NorDental 2016 nærmer seg, håper jeg ser deg!

 

guttaflow-bioseal-20161010-sproyte-med-niomColtene er store innen endo, og presenterer stadig nye produkter for å gjøre endo enklere og mer tiltalende for tannlegen. På NorDental finner du hos alle depotene – og selvsagt på Coltene sin stand en ukomplisert, flytende og kald guttaperka som “sealer og healer”. GuttFlow bioseal anbefales av NIOM, er enkel i bruk, har kort stivningstid og en hyggelig pris.

brilliant-crios-tempbilde_003-hshvitJeg tror  at CAD/CAM vil sette sitt preg på NorDental. Teknologien freser frem med stormskritt. Dette øker interessen for materialene som kroner og broer skal lages av. Coltene lanserte tidligere i år Brilliant Crios, kompositt-blokker til utfresing som et gunstig materiale for tannlegen. Flere Cerec-brukere er godt i gang med å bruke det nye materialet. 

 

Fordelene er: Mindre slitasje på antagonister og mindre risiko for havari av hele eller deler av kronen ved krakkelering og chipping. Komposittkroner kan repareres i munnen, og fargen kan justeres. Brilliant Crios sementeres enkelt med “Alt-i-ett”-sement, f.eks. Coltene´s SoloCem som du kan lese om her.

Du kan også be din tanntekniker om å bruke Brilliant Crios på din neste krone. 

 

brillianteverglowbilde-utsnitt-200x100-hshvitBesøk meg på vår stand og prøv vår nye kompositt 
Brilliant EverGlow
 For mer info se produktsiden.

 

Vår alpetur til Lech i Østerrike går som planlagt 18.- 22 januar 2017 sammen med Dentalforum og Dental Sør. Spesialist i Endodonti Harald Prestegård er med og foreleser litt om endo og du får også en presentasjon av Brilliant Crios. Her er program.

Nyt høsten, vi  sees forhåpentlig på NorDental, Stand nummer D-08

signatur

klikk-paa-et-bilde PS: Klikk på tilhørende bilder for mer informasjon

Bilder fra Tannlegegolfen 2016 golftegning finner du her

God sommer !

Hei                                                                                                                 Blid sol

Det siste halvåret har vært en spennende og innholdsrik periode med mange aktiviteter:
 
CanalProIrrigasjonvæskene Canal Pro ble raskt en suksess, takket være et intuitivt og oversiktlig system i en travel hverdag.
Canal Pro kompletterer vårt store utvalg av produkter for en vellykket endobehandling.
For mer info trykk på bildet

 

BRILLIANT Crios tempbilde_002CAD/CAM- systemer er på full fart inn i tannhelsetjenesten, og Coltene har posisjonert seg denne høsten  ved å lansere en blokk til utfresing i kompositt; BRILLIANT Crios er en CAD/CAM blokk med forsterket KOMPOSITT, beregnet til innlegg, onlays, helkroner og fasader.
BRILLIANT Crios kan nå kun brukes i CEREC-systemet, men flere systemer blir tilgjengelig i løpet av kort tid. 
For mer info trykk på bildet
 

Nå tar jeg ferie i hele juli og vil samtidig  ønske dere alle en riktig god sommer!
                                                                                                             signatur

 
golfer  PS. For dere som spiller golf så husk å meld dere på Tannlegegolfen på GK

  Fredag 19. august og Opus Open lørdag 20. august.

  Link på bildet.

Nyheter 2016

canalpro_les mer surgitip_les mer universal mixing tip_les mer   I slutten av januar var vi på vår tradisjonelle alpetur til Østerrike. Vi planlegger nå neste års alpetur, hold av datoene 18.-22. januar 2017

topptur med coltene Etter en travel start på 2016 ser jeg frem til påske og våren.
Mange aktiviteter i tillegg til flere spennende og nye produkter, særlig innen endodonti.

Sammen med 19 tannleger var vi i slutten av januar på vår tradisjonelle alpetur til Østerrike, denne gang i samarbeid med Dental Sør. På eventssiden min kan dere som ønsker se bilder fra turen. Vi planlegger neste års alpetur, hold av datoene 18.-22. januar 2017.
Nå gleder jeg meg til neste tur 11.-13. mars med LICScadenta. Vi skal overnatte i rorbuer i Nord-Leangen, like ved Lyngsalpene i Troms. Der har vi i tillegg til faglig kurs planlagt topptur og skredkurs. Meld deg på! Trykk her

Denne våren finner du meg på Implantatkursene til Straumann, på utstillingen til Dental-Direct under Midt-Norgemøtet i Trondheim, og kanskje stikker jeg innom ditt kontor sammen med en depotselger.

Coltene er også til stede på Midt-Norgemøtet  21.-22. april og på Scandefa 28.-29. april i København. Det er bare å ringe meg om dere også ønsker et besøk på kontoret eller har spørsmål om noen av Coltenes produkter. signatur

NTF’s Landsmøte og NorDental

Kjære tannleger:

Nå er det ikke lenge igjen til Landsmøtet og NorDental 2015 

Forberedelsene hos alle leverandørene har begynt for lenge siden, og jeg kan fortelle litt om produktene Coltene vil vise frem på vår stand.

Vår Hyflex EDM «ONEfile» har skapt stor interesse. I de fleste tilfeller kan man klare seg med én fil, og med maskinell endo er det aldri slik at man kan utelate å åpne opp kanalen manuelt eller med bor. Man må gå opp kanalen med en «Glidepath file». Etter dette kan du klare deg med Hyflex «ONEfile» for å fullføre rotkanalbehandlingen. Hyflex EDM ONEfile er så spesiell i konstruksjonen, med bl.a. varierende taper, at jeg har laget en liten beskrivelse du finner her.

Vi har en egen serie med CanalPro irrigasjonsvæsker, og den finner du her. Vår «Fill-Up!» dualherdende bulk-kompositt går som forventet, og vi har fått en ny kompositt Brilliant EverGlow som du kan lese om her.

Vår årlige Alpetur til Lech blir i kommende vintersesong arrangert sammen med Dental Sør.
Se informasjon her.

Velkommen til Stand B02-22 på NorDental 29.-31.oktober.
Der har jeg noen hyggelige overraskelser…

Vi ses på NorDental

signatur

IDS-utstillingen og noen nyheter

ids2015International Dental Show – IDS-utstillingen og noen nyheter!

Jeg har nettopp kommet hjem fra IDS-utstillingen i Køln:  Her var det 2.200 utstillere fra 56 land og ca. 138.000 besøkende; halvparten fra utlandet. Coltene hadde en stand på hele 330 kvm bemannet med 84 medarbeidere! Denne enorme utstillingen viser at det er vekst i dentalbransjen og Coltene henger godt med i utviklingen. Fra Norge besøkte alle dentaldepotene, mange tannteknikere og tannleger meg på Coltenes stand. Håper å se enda flere i 2017 Det er på IDS de store nyhetene blir presentert, og Coltene var også i år godt representert med innovative produkter. Her er noen av nyhetene: Et kult avtrykksmateriale, Affinis Black Edition. Mer informasjon finner du her: AFFINIS_Black_Edition Innen endo lanserte vi bl.a en ny fil Hyflex EDM, én-fil som har en unik mykhet og fleksibilitet. For mer informasjon trykk her. Pluss flere nyheter som er leveringsklare litt senere i år. Mer om dette finner du i vårt nyhetsmagasin «What’s up»: Les mer her! Viktige datoer – sportslige aktiviteter: TannlegeGolfen arrangeres 4. og 5. september. I år møtes vi på Tyrifjord Golfklubb, ved Sundvollen utenfor Oslo. Neste alpertur blir 21. januar – 24. januar 2016. Vi reiser da sammen med Dental Sør. Meld deg på nå til Dental Sør eller meg, da det er begrenset antall plasser. For dere tannleger som tar en vårtur til København og Scandefa 16.-17. april eller til Midt-Norge møtet i Trondheim 23.-24. april så er dere velkommen til å besøke meg på Coltene sin stand for å se på vårens nye produkter. Håper vi ses!

affinis black mouth

AFFINIS BLACK EDITION 

Samme gode avtrykksmateriale du er vant til, men nå også i sort. Sammen med Affinis Precious i gull eller sølv – gjør avtrykket enda mer lesbart.

Affinis black edition 2 avtrykksskjeer

Jeg ønsker dere en trivelig påske! signatur

Ragnhilds blogg

Sommeren er over; jeg kan nesten ikke vente med å fortelle om tidenes kompositt-nyhet! Fill-UP! – Dualherdende tyntflytende kompositt i universalfarge A2/A3

Men først vil jeg fortelle litt fra «Tannlegegolfen» som vi arrangerte sammen med tannlegene og Opus Dental i august på vakre Losby Gods. Det ble et vellykket arrangement med 48 deltakere. Klikk på denne linken for finne mer informasjon og mange flotte bilder finner du her. hole-in-oneNå gleder jeg meg til å presentere tidenes kompositt-nyhet «Fill-Up!»: Fordi hele fyllings- og herdeprosessen kan utføres i ett steg, så presenterer Coltene dette som en «hole-in-one» «Fill-Up!» er en dualherdende, tyntflytende kompositt beregnet på alle kl I og II i premolarer og molarer. «Fill-Up!» er en ekte Bulk-Fill: Flytende kompositt som ikke etterlater seg porøsiteter eller luftlommer, og som sikrer herdedybde slik at du som oftest klarer deg med ett lag! Herdedybde garanteres av den kjemisk herdende komponenten, mens den lysherdende komponenten sørger for rask initial herding slik at du med en gang kan konturere, forme og pusse fyllingen. Dermed får du en bedre kvalitetssikret fylling på kortere tid enn tidligere: Klikk på bildet eller her for å lese mer om Fill-Up!s egenskaper. «Fill-Up!» selges av alle depoter. Snart er det Nor-Dental; besøk meg gjerne på stand nr.B02-24 for mer informasjon og bli med i trekningen av en Nespresso kaffemaskin. Håper vi ses!

blogg1   NorDental er nå over, og vi hadde stor suksess med «Fill Up».  Vinner av Nespresso kaffemaskin ble tannlege Erik Mauland fra Oslo  Bildeserie fra NorDental 2014, Fotograf Lisbeth Ganer; Klikk her   blogg2

signatur

Sommeren nærmer seg

Sommeren nærmer seg, og aktivitetene fortsetter både i relasjon til arbeid og i sportslig sammenheng.

Jeg har hatt stort utbytte av de aktivitetene jeg har vært med på denne sesongen, og gleder meg til «Tannlegegolfen» som vi arrangerer sammen med tannlegene og Opus Dental i august 2014, på Losby Gods utenfor Oslo. Dere kan lese mer om dette arrangementet under «Coltene Events».

Jeg blir ofte konsultert om avtrykk. Årsaken er at jeg har markedsført gode avtrykksmaterialer i mange år. Det gir meg stor trygghet, og nå har du som tannlege også en mulighet til å spørre kolleger om råd via bloggen. De mest vanlige problemene som blir tatt opp er dragninger og blærer. I dag er Affinis avtrykksmateriale kanskje det som flest tannleger bruker. I denne utgaven av bloggen har jeg beskrevet Affinis, samt at du finner artikler som forteller hva du bør og ikke bør gjøre. Trykk her.

En stor takk til alle Affinisbrukere. Til deg som ikke bruker Affinis, men har vurdert å prøve så er det bare å ta kontakt med ditt depot eller meg.

Det er ofte gode tilbud på Affinis, så sjekk med depoet ditt.

Jeg ønsker dere alle en riktig god 17. mai og en fin forsommer.

Årets første blogg

Årets første blogg inneholder fotoserie fra kursreisen til Lech

Året 2013 er tilbakelagt med gode resultater og Coltene går nå inn i sitt 51 år. Året 2014 startet som tidligere år på best tenkelige måte med kursreise til Sveits og Østerrike.

I samarbeid med NDD reiste vi den 16. januar sammen med 20 tannleger fra Oslo, Sandefjord,Stavanger og Bergen direkte til Coltenes fabrikk der vi bla. fikk se hvordan moderne kompositt blir produsert. Etter lunsj fikk vi siste nytt innen Endo og ble kurset i bruken av Coltenes nye maskinelle filer Hyflex CM og Guttaflow rotfyllingsmateriale.

Deretter reiste vi til legendariske Lech hvor vi bodde i Oberlech på 4-stjerners Hotellet Montana, som ligger i 1700 meters høyde, midt i Arlberg fjellene.
Fredag morgen dro hele gjengen for å teste løypene i «The White Ring» – det lengste skirennet i verden: 22 kilometer med bakker. Om ettermiddagen holdt NDD vedlikeholdskurs om hva som er nødvendig for å ha en driftssikker praksis. Resten av helgen ble tilbrakt i Lechs flotte skibakker i strålende påskevær. Fotoserie finner du her

Neste års tur er allerede planlagt, så hold av datoen 15-19. januar 2015.

En god start på året er også utstillingen på Vestlandsmøtet i Bergen. Rekordstor oppslutning. Tett fulgt av NTFs januarkurs der jeg også fikk være tilstede på kurset med «komposittgutta» Tom Paulseth, Arne Lund og Torgils Lægreid. Ekstra morsomt for meg er at de har med seg Coltenes kompositt Synergy D6 (trykk her for å se siste komposittstudie fra NIOM), kofferdamutstyr fra Hygenic og herdelamper.

Regner med å treffe noen av dere under Holmenkollsymposiet eller Midtnorgemøtet i mars.

Beste hilsen

X

Ønsker du mer informasjon om våre produkter, kryss av for hvilke produkter du er interessert i og trykk send.
Vent...